Definitief ontharen IPL

IPL ontharen

IPL staat voor Intense Pulsed Light. De IPL techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. De warmte van dit flitslicht kan door pigment geabsorbeerd worden. Wanneer de haar het flitslicht absorbeert, zal het haarzakje beschadigd worden.

Nadelen

Het grote nadeel van de IPL techniek is dat lichte haren niet verwijderd kunnen worden. Het flitslicht moet namelijk door de haar geabsorbeerd worden en niet door de omringende huid. Kleur nooit uw haren omdat u dan denkt dat dit hetzelfde werkt als pigment. Uw huid zal verbranden. Het gaat om het pigment in de haar en niet de werking aan de buitenkant.

Voordelen

Het voordeel van IPL ontharen is dat meerdere haren tegelijk behandeld kunnen worden. Hierdoor is IPL ontharen een relatief kort proces en kunnen grote gebieden makkelijker behandeld worden. Bovendien wordt de IPL techniek als ( relatief) pijnloos ervaren. Mensen die iets gevoeliger zijn, kunnen wel ongemakken ervaren.
Een ander voordeel is de prijs. De IPL methode is over het algemeen goedkoper dan laser ontharen. Daarnaast is IPL ontharen bij meer laagdrempelige schoonheidcentra verkrijgbaar dan laser ontharen. Denk aan goede voorlichting en gecertificeerde behandelaars! Vaak is goedkoop duurkoop als je uiteindelijk alle behandelingen bij elkaar optelt.

  • Relatief kort proces
  • Geschikt voor grote oppervlakken
  • Wordt ervaren als pijnloos
  • Minder duur dan laser ontharen

Advies

IPL ontharen is het meest effectief wanneer de huid zo licht mogelijk is. Daarom kun je deze methode het beste in de winter toepassen. Het vermijden van zonlicht en zonnebank vóór en tijdens de behandeling wordt daarom ook ten strengste aangeraden. Je mag haren tijdens de behandelingsperiode niet harsen of epileren.
Deze behandeling wordt ten zeerste afgeraden wanneer de patiënt zwanger is, aan epilepsie lijdt, koorts heeft of gevoelige medicijnen slikt. Ook wanneer men metalen dichtbij het te ontharen gebied heeft, wordt ipl ontharen afgeraden.

Resultaat

Haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen nooit meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is. Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Slapende haarfollikels kunnen in een later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering, bepaald medicijngebruik of wrijving. Deze slapende haarfollikels zullen nieuwe donsharen vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing teniet doen